SUD – HUQUQ TIZIMIDAGI TARGʻIBOTCHILIK FAOLIYATI VA MA’NAVIY – MA’RIFIY ISHLAR (QASHQADARYO VILOYATI MISOLIDA) - Eshimov, Shaxridin (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Qashqadaryo viloyati misolida sud tizimining huquq targ‘iboti va ma’naviy-ma’rifiy ishlari tahlil qilingan. Sudning fuqarolar huquqiy madaniyatini oshirishdagi o‘rni, jamiyatda adolat va qonun ustuvorligini ta’minlashdagi ahamiyati yoritilgan. Shu bilan birga, sud organlarining jamiyatda ma’naviy-ma’rifiy ishlarini amalga oshirishdagi ta’siri va ularning ijtimoiy munosabatlarga ko‘rsatgan ta’siri haqida fikr yuritilgan.