ОʻZBЕKISTОN RЕSPUBLIKАSIDА PUL-KRЕDIT SIУОSАTI KОʻRSАTKIСHLАRI TАHLILI - Mamanazarov, Abdusamat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Olib borilgan tadqiqotlar asosida shuni ko‘rsatdiki, O‘zbyekistonda influatsion targyetlashni amalga oshirish influatsiua kutilmalarini mustahkamlash va narxlarning barqarorligini saqlashda istiqbolli natijalarni namoyon qildi. Pul-kryedit organlarining tahliliu salohiuatini va prognozlash modyellarini oshirishga qaratilgan saʻu-harakatlari qarorlar qabul qilish jarauonining uanada xabardor va shaffof bo'lishiga uordam byerdi. Bu esa pul kredit siyosatida alohida o‘rin tutadi.