КИЧИК БИЗНЕС ВА ХУСУСИЙ ТАДБИРКОРЛИКНИ РИВОЖЛАНТИРИШ МАСАЛАЛАРИ - Исраилов, Рустам (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Миллий давлат шаклланишининг ҳозирги босқичи миллий ҳуқуқ тизимини демократлаштириш ва такомиллаштириш билан тавсифланади. Бундай шароитда жаҳон ҳамжамиятлари тажрибасини ҳисобга олган ҳолда Ўзбекистоннинг қонунчилик базасини шакллантиришга алоҳида эътибор қаратилмоқда. Ушбу мақолада бизнес ва корхона тушунчалари ўртасидаги фарқ, уларни ривожлантиришга йўналтирилган қонунчилик ва меъёрий-ҳуқуқий база ислоҳотлари, ҳамда кичик бизнес ва хусусий тадбиркорликни иқтисодий ўсишга ва миллий иқтисодиётни жаҳон иқтисодиётига интеграцияси имкониятлари ёритиб берилган.