СУВЕРЕН ФОНДЛАР ФАОЛИЯТИДА ESG ТАМОЙИЛЛАРИНИ ҚЎЛЛАШ - Жуманиёзов, Иномжон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада суверен бойлик фондлари фаолияти, молиялаштириш манбалари, турлари ва ривожланиш йўналишлари ёритилган. Шунингдек ESG тамойиллари мазмун-моҳияти, меъзонлари, таъсир этувчи омиллар келтирилган. Суверен бойлик фондлари томонидан молиялаштириладиган инвестиция лойиҳаларини молиялаштиришда ESG тамойилларидан фойдаланиш масалалари муҳокама қилинган.