KAFEDRALARARO BITIRUV MALAKAVIY ISHLARINI TAYYORLASH – SIFATLI TAʼLIMNI TAʼMINLASHNING MUHIM OMILI SIFATIDA - Dexkanov , Sherzod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Bitiruv malakaviy ishlarini tayyorlash va himoya qilish talabalarni oliy taʼlim muassasalarida oʻqitishning yakuniy bosqichi boʻlib, uning maqsadi bitiruv malakaviy ishlarida belgilangan aniq ijtimoiy-iqtisodiy vazifani mustaqil hal etish boʻyicha nazariy bilim va amaliy koʻnikmalarni tizimlashtirish, chuqurlashtirish va mustahkamlashdir. Ushu maqolada bitiruv malakaviy ishlarini tashkiliy jihatlari ochib berilgan va yangicha tizimlashtirish taklif etilgan.