ASQAR MAHKAM IJODIDA BUVI OBRAZINING O‘ZIGA XOSLIGI - Quljanova, To‘lg‘anoy (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Asqar Mahkam she’riyati poetik tahlilga tortilgan. Buvi obrazini ochib berishda ijodkor mahorati, hozirgi zamon she’riyatida mumtoz an’analarga hamohang ma’rifiy- tasavvufiy g‘oyalar talqini yoritilgan. Shoir she’riyatiga xos an’anaviylik va yangicha qarashlar haqida qisqacha mulohazalar berilgan.