АЁЛЛАР ТОМОНИДАН СОДИР ЭТИЛГАН ЖИНОЯТЛАРНИ ТЕРГОВ ҚИЛИШНИ РЕЖАЛАШТИРИШ, ЮЗАГА КЕЛАДИГАН ТЕРГОВ ВАЗИЯТЛАРИ ВА ВЕРСИЯЛАРНИ ИЛГАРИ СУРИШНИНГ ЎЗИГА ХОС ХУСУСИЯТЛАРИ - Тўлаганова, Гулчехра; Ғофурова, Дилафруз (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада аёллар томонидан содир этилган жиноятларни тергов қилишни ташкил этиш жараёнидаги режалаштиришнинг умумий аҳамияти ҳамда терговчи томонидан юритиладиган тергов вазиятлари ва тергов версияларни илгари суришнинг ўзига хос хусусиятлари муҳокама қилинган. Шунингдек, бундай жиноятларни тергов қилишда суриштирув ва тергов амалиётида вужудга келадиган типик вазиятларини ўрганиш, версияларнинг тўлиқ рўйхатини келтириб ўтиш, тергов режасига оид конкрет элементларни белгилаш, ўтказиладиган тергов ҳаракатларининг энг самарадор тактик усулларини ишлаб чиқишга оид тавсиялар ва хулосалар келтириб ўтилган.