BUXORO JADIDLARI VA YANGI USUL MAKTABLARIDA O‘QITISH IMKONIYATLARI - Ashurova, Marhabo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Bugungi kunda jahonning rivojlangan davlatlaridan kirib kelayotgan turli xildagi yangiliklar ayniqsa ilmiy-madaniy yangiliklar dunyo mamlakatlari tomonidan turlicha kutib olinmoqda. Bu boradagi fikrlar va qarashlar xilma-xilligi esa ilmiy jamotchilik tomonidan turli munozaralarga sabab bo‘lmoqda. XIX asr oxiri-XX asr boshlarida O‘zbekistonda ilm-fan, madaniyat rivojlanish bosqichida Buxoro jadidlarining xizmatlarini ham alohida aytib o‘tish joiz. Jadidlar mamlakatda yangiliklar joriy qilish tarafdori bo‘lgan. Ayniqsa ular olib borgan yangi usuldagi maktablarning o‘qitish usullari va imkoniyatlari bugungi kun uchun muhimdir.