OLIY TAʼLIM MUASSASALARIDA CEFR MEʼZONLARI ASOSIDA YANGI AVLOD DARSLIKLARINI YARATISH TEXNOLOGIYALARI - Norboev, Zafar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu tadqiqotning maqsadi filologiya yo‘nalishidagi oliy ta’lim muassasalarida arab tilini o‘qitishda CEFR mezonlari asosida zamonaviy darsliklar yaratishdir. Darslik yaratish texnologiyasini shakllantirishda shu kunga qadar yaratilgan darsliklarni tahlil qilish, ilmiy tadqiqotchilar tomonidan sanab o‘tilgan kamchiliklarni tahlil qilish, darslik yaratish bo‘yicha qo‘yilgan talablarni hisobga olish kerakligini ilgari surdik. CEFR mezonlarini madaniy muhitga moslash prinsipi asosiy tamoyil sifatida olindi.