BO’LAJAK O’QITUVCHILARNING TIZIMLI FIKRLASHINI RIVOJLANTIRISH MUHIM PEDAGOGIK MUAMMO SIFATIDA - Samatova, Shohsanam (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Bugungi kunda ta’lim sifatini yaxshilash, o’quvchilarimizga dunyo standartlari darajasida ta’lim berish muhim vazifalardan biridir. Ayni jarayonda o’quvchilarning tizimli fikrlashlarini rivojlantirish muammosini o’rganish muhim ahamiyat kasb etadi. Maqolada bo’lajak o’qituvchilarning tizimli fikrlashini rivojlantirish borasida tadqiqotlar tahlili amalga oshirilgan, asosiy nazariy yondashuvlar umumlashtirilgan.