TIBBIY TA’LIMDA AKS ETTIRISH AMALIYOTINING AHAMIYATI: UZLUKSIZ KASBIY RIVOJLANISHGA KO’MAKLASHISH - Mustayeva, Guliston (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Refleksiv amaliyot tobora ko'proq tibbiy ta'limning asosiy jihati sifatida tan olinmoqda, bu o'z-o'zini baholash va doimiy takomillashtirishga tizimli yondashuvni ta'minlaydi. Ushbu maqolada sog'liqni saqlash amaliyotchilari o'rtasida doimiy kasbiy rivojlanishni rag'batlantirishda aks ettirish amaliyotining ahamiyati muhokama qilinadi. Nazariy asoslar va empirik dalillarni to'plash orqali maqolada refleksiv amaliyot klinik kompetentsiyalarni rivojlantirishga qanday hissa qo'shishi, umrbod o'rganishni rag'batlantirishi va shaxsiy va kasbiy o'sishni qo'llab-quvvatlashi ko'rsatilgan. Mavjud adabiyotlarni har tomonlama ko'rib chiqish va zamonaviy amaliyotni tahlil qilish orqali tadqiqot tibbiyot mutaxassislari o'rtasida tanqidiy fikrlash va moslashuvchan tajribani rivojlantirishda refleksiv amaliyotning rolini ta'kidlaydi.