QISHLOQ XO‘JALIGI ISHLAB CHIQARISHIDA TEXNIK SALOHIYATDAN FOYDALANISHNING IQTISODIY MOHIYATI VA NAZARIY ASOSLARI - Madiyev, Shaxzod; Xurramova, Zarina (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada agrar sohada texnik salohiyat tushunchasining mazmun-mohiyati, uning tarkibi va tuzilmasi, sohani rivojlantirishdagi ahamiyati haqida so‘z yuritiladi. Qishloq xo‘jaligi ishlab chiqarishida “texnik salohiyat” tushunchasining iqtisodiy kategoriya sifatida taklif etilishi haqida mulohazalar bayon qilingan.