"G’ARB MADANIYATIDA SABR-TOQAT KONSEPSIYASINING O’ZGARISHI" - Mamasaliev, Mirzoulug‘ (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada “bag‘rikenglik” tushunchasining mohiyati, ushbu atamaning fan va ijtimoiy amaliyotda qo‘llanilishi xususiyatlari ko‘rib chiqiladi. Liberal mafkuraga ega jamiyatlarda bag‘rikenglikni joriy etish bo‘yicha zamonaviy amaliyotlarni tahlil qilishga alohida e’tibor qaratilmoqda. "Bag‘rikenglik" tushunchasi qamrab olgan amaliyotlarni doimiy ravishda kengaytirishga e'tibor qaratiladi. G‘arbning zamonaviy bag‘rikenglik amaliyoti jamiyatdagi individual o‘zgarishlarga emas, balki yangi ijtimoiy voqelikning shakllanishiga olib keladi, degan fikr asoslanadi. Maqolada ezgu g‘oya niqobi ostida "G'arb jamiyatidagi “ilg'or tolerantlik” yashiringan yangi dunyoviy tartibotning shakllantirish jarayoni: qadriyatlar tizimini qayta qurish va ijtimoiy me'yorlarni manipulyatsiya qilish" ga urg‘u berilgan.