AXBOROT ERKINLIGI FALSAFIY TAHLILI - Usmonov, Farxod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Axborot erkinligi jamiyat taraqqiyotining eng muhim jihatlaridan biridir. Har qanday jarayonda xolis va to‘g‘ri so‘zlay olish tezkorlik, o‘ychanlik va katta mas’uliyatni talab qiladi. Maqolada O‘zbekistonda davlat hokimiyati organlari faoliyati ustidan jamoatchilik nazoratini o‘rnatish, televideniye, radio, matbuot va internet jurnalistikasini yanada rivojlantirish masalalari muhokama qilinadi.