INGLIZ TILINI O’QITISH METODIKALARI VA ULARNING AHAMIYATI - Yusupaliyeva, Fazilat (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Bugungi kunga kelib Respublikamizda chet tillarini xususan , ingliz tilini o’qitishga katta ahamiyat berilmoqda. Maktabgacha ta’lim muassasalaridan tortib, oliy ta’lim tizimida ham til o’rgatish, o’rganish jarayoni keng ko’lamda tashkil etilmoqda. Chet tillarini o’rgatishda hozirgi kunda malakali kadrlarga bo’lgan talab yuqori. O’qituvchilarga qo’yilayotgan talab – tasdqilangan davlat ta’lim standartlari bo’yicha dasr mashg’ulotlarini tashkil etish va o’quvchilarning til bilish qobiliyatlarini oshirishdan iborat. Ingliz tilini o’rgatishda yillar davomida qo’llanilinib kelinayotgan metodlar bor. Bu kabi metodlar o’quvchilarning yoshi, o’rganish usuli, qiziqishiga qarab dars vaqtida foydalaniladi. Bu maqolada ham metodlar, ularning til o’rganish jarayonidagi ahamiyati, afzalliklari va kamchiliklari hm so’z yuritilgan.