BANK SOHASIDAGI O’ZBEK TERMINOLOGIYASI - Negmatova, Mumtozbegim (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada bank sohasida qo’llaniluvchi terminlarning paydo bo’lishi, xususiyatlari, turlari va ularni o’zbek tiliga tarjimasi o’rganilgan. Shuningdek, o’zbek terminologiyasiga bank sohasi terminlarining kiritilishi, ularni tadqiq qilinishi va bu sohada olib borilgan ishlarning muvaffaqiyati ham tadqiq qilingan bo’lib, sohada keng qo’llaniluvchi terminlarning tarjimasi ko’rib chiqilgan.