UMUMIY OʻRTA TAʼLIM MUASSASALARI RAHBARLARIDA MEDIAKOMPITENTLIKNI RIVOJLANTIRISHNING USLUBIY ASOSLARI - Buronova, Iroda (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada maktab rahbarlarida mediakompitentlikni rivojlantirishning uslubiy asoslari qalamga olingan. Muallifning fikricha, media vositalarning maxsus usullarni o’rganish va faol amaliyotda qo’llash fikrlash stereotiplariga qarshi turish imkoniyatini beradi, ta’lim jarayoni ishtirokchilarida yangi g’oyalar va qarashlarning rivojlanishiga sabab bo’ladi. Oʻrta taʼlim muassasalari rahbarlarida mediakompitentlikni rivojlantirish menejerlik faoliyatining turli sohalarida yuqori samaradorlikka erishish uchun asosiy universal ko’nikmalarni shakllantirishga yordam beradi.