ИСЛОМ БАНК-МОЛИЯ ХИЗМАТЛАРИНИНГ РИВОЖЛАНИШ ИСТИҚБОЛЛАРИ - Тошпулатов, Даврон (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2023)
Мақолада ислом молиясининг келиб чиқиш тарихи, ислом молияси асослари, ислом молияси тамойиллари, исломий молиявий шартномалар, ислом молиясида пулнинг моҳияти ва вазифалари, ислом молиясида таъқикланган фаолиятлар, ананвий банк ва ислом банклар ўртасидаги фарқлар келтирилган. Шу билан бирга исломий молия бўйича махаллий ва хорижий олимларнинг фикрлари ўрганилган. Шунингдек исломий банк-молия хизматларини ривожлантириш бўйича илмий таклиф ва хулосалар берилган.