TURKISTON SOVET AVTONOMIYASINING E’LON QILINISHI VA O‘LKADA BOLSHEVIKLARNING BOSHQARUV TASHKILOTLARI - Davlatova, Shoira (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Turkiston Sovet Avtonomiyasining e’lon qilinishi va o‘lkada bolsheviklarning boshqaruv tashkilotlari – Turkiston Avtonom Federativ Respublikasi Markaziy Ijroiya Qo‘mitasi, Xalq Komissarlar Soveti, Turkiston Kommunistik partiyasi (TKP (b) tashkil etilganligi va ularning tarkibi to‘g‘risidagi fikrlar o‘z ifodasini topgan.