TURIZM SOHASIDA XIZMAT KO‘RSATISH TURLARI VA UMUMIY OVQATLANISH SHOXOBCHALARINING FAOLIYATI SAMARADORLIGINI TAHLIL QILISH VA BAHOLASH - Amiriddinova, Muslima (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada turizm sohasida xizmatlardan biri bo‘lmish umumiy ovqatlanish shoxobchalarining faoliyati samaradorligini oshirish hamda baholash zaruriyati va muhim jihatlariva rivojlanish modeli ishlab chiqilgan. Umumiy ovqatlanish shoxobchalarini faoliyatini samaradorligini tahlil qilish uchun turistlarning yosh, gender tahlili olib borilgan bo‘lib qaysi turdagi turistlar ko‘proq umumiy ovqatlanish shoxobchalariga tashrif buyurishi bo‘yicha tahlillar asosida baholashga oid mexanizmlar taklifi ko‘rsatib o‘tilgan.