NEMISCHA FRAZEOLOGIZMLARNING STRUKTUR-SEMANTIK TAHLILI (INSON INTELLEKTUAL SALOHIYATINI IFODALOVCHI IBORALAR MISOLIDA) - Ergasheva, Gulshan (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada nemis tilshunosligida frazeologiya sohasining o‘rni, ahamiyati, turli tilshunos olimlarning frazeologiya sohasidagi ilmiy qarashlari, nemis tilida insonning intellektual salohiyatini anglatuvchi frazeologizmlar, ularning struktur va semantik xususiyatlari, o‘zbek tilida anglashgan ma’nolari tahlil etiladi.