O‘ZBEK SHOIRLARI VA ADIBLARI IJODIDA CHINOR DARAXTI OBRAZI - Ibragimova, Gulshan (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada o‘zbek shoirlari va adiblari asarlarida chinor obrazining badiiy talqini tadqiq etiladi. Chinor o‘zbek xalqining milliy-madaniy, ma’naviy hayotida alohida o‘rin tutuvchi muqaddas daraxt sanaladi. Maqola chinor obrazi qo‘llanilgan o‘zbek she’riyati va nasri namunalarini tahlil qilish, chinorga bog‘liq ramziy ma’nolarni sharhlash, bu obrazning o‘zbek adabiyotidagi o‘ziga xos badiiy xususiyatlarini ochib berishga bag‘ishlangan.