“COMITAS GENTIUM” ДОКТРИНАСИНИНГ ХОРИЖИЙ ДАВЛАТ СУД ҚАРОРЛАРИНИ ТАН ОЛИШ ВА ИЖРО ЭТИШГА ТАЪСИРИ - Халиқулов, Комолиддин (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада “comitas gentium” доктринасининг хорижий давлат суд қарорларини тан олиш ва ижро этишдаги аҳамиятига таъсири ўрганилган. Ушбу доктринанинг шаклланиш тарихи, ҳуқуқий моҳияти ва суд амалиётида қўлланилиши ўрганилган. Мақолада “comitas gentium” доктринаси асосида шаклланган хушмуомалалик (comitas) принципини jus cogens (императив) нормалари қаторига киритиб бўлмаслигини ва давлатларга мажбурият юкламаслиги таҳлил қилинган.