O‘ZBEKISTONDA ELEKTRON SHARTNOMALARNING HUQUQIY TARTIBI: MUAMMOLAR VA ISTIQBOLLAR - Mutalov, Oybek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekistonda elektron shartnomalarning huquqiy tartibi tahlil qilinadi. Zamonaviy axborot texnologiyalarining jadal rivojlanishi sharoitida elektron shartnomalarning ahamiyati ortib bormoqda. Maqolada O‘zbekistonning amaldagi qonunchiligi xalqaro tajriba bilan qiyosiy tahlil qilingan, elektron shartnomalarning amaliyotdagi qo‘llanilishi o‘rganilgan, mavjud muammolar aniqlangan va ularni hal etish yo‘llari taklif etilgan. Tadqiqot natijasida elektron shartnomalar sohasidagi qonunchilikni takomillashtirish va amaliyotni rivojlantirish bo‘yicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.