QORAXONIYLAR DAVLATINI XRONOLOGIK DAVRIGA OID FIKR-MULOHAZALAR - Maxmudov, Bexzod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola Qoraxoniylar davlatini xronologik davriga bagʻishlanadi. Bunda asosan davlatni boshlangʻich davri, yaʼni tashkil topgan sanasi bilan bogʻliq fandagi mavjud ziddiyatli, qarama-qarshi maʼlumotlar oʻzaro solishtirilib, atroflicha tahlil etilgan.