INGLIZ TILIDAGI YONG‘IN XAVFSIZLIGIGA OID ATAMALARNI TASNIFLASH - Saidova, Nodira (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada tadqiqotning asosiy maqsadi boʻlgan yongʻin xavfsizligi sohasida eng koʻp qoʻllaniladigan ingliz tilidan oʻzbek tiliga qilinadigan tarjimadagi muammoli atamalar muhokama qilinadi. Shu bilan birga soʻz yasash usullari, soʻz yasash klassifikatsiyasi misollar yordamida tadqiqot natijalari bilan beriladi. Maqolaning soʻnggida ilmiy-nazariy xulosalar beriladi.