ХОРИЖИЙ ДАВЛАТ СУДЛАРИНИНГ ҚАРОРЛАРИНИ ТАН ОЛИШ ВА ИЖРО ЭТИШДА ДАВЛАТ СУВEРEНИТEТИ МАСАЛАЛАРИ - Халиқулов, Комолиддин (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ушбу мақолада хорижий давлат судларининг қарорларини тан олиш ва ижро этиш жараёнида давлат суверенитети масалалари кўриб чиқилади. Мақолада халқаро ҳуқуқ принциплари ва миллий қонунчилик таҳлил қилинади. Шунингдек, давлатларнинг суверен тенглиги принципи ҳамда хорижий суд қарорларини тан олиш ва ижро этиш ўртасидаги муносабатлар ўрганилади. Тадқиқот натижасида хорижий суд қарорларини тан олиш ва ижро этиш жараёнида давлат суверенитетини ҳимоя қилишнинг замонавий тенденциялари ва муаммолари аниқланди.