OILAVIY (MAISHIY) ZOʻRAVONLIKDAN HIMOYALASH HUQUQINING IJTIMOIY-HUQUQIY TUSHUNCHASI VA MANBALARI - Abdullayeva, Nodira (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Oilaviy zoʻravonlik madaniy, iqtisodiy va geografik chegaralardan tashqarida boʻlgan, odamlar va jamoalarga chuqur taʼsir koʻrsatadigan keng tarqalgan ijtimoiy muammodir. Ushbu mavzu oilaviy zoʻravonlik bilan bogʻliq murakkabliklarni oʻrganadi, xususan, jismoniy, hissiy va psixologik zoʻravonlikni oʻz ichiga oladi. U koʻpincha haqoratli munosabatlarni tavsiflovchi kuch va nazoratning murakkab dinamikasini, shuningdek, qurbonlar, jumladan, bolalar va zaif oila aʼzolariga taʼsirini taʼkidlaydi.