BO‘LAJAK FIZIKA O‘QITUVCHILARINING METODIK KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH DARAJALARI VA BAHOLASH MEZONLARI - Tursunov, Adizjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Oʻqituvchilarning kasbiy kompetensiyasi ularning pedagogik faoliyatni amalga oshirishga tayyorligini, shuningdek uning kasbiy xususiyatlarini aks ettiradi. Shu sababli, hozirgi vaqtda oʻqituvchilarga kasbiy kompetensiyalarni rivojlantirish uchun katta talablar qoʻyiladi. Kasbiy kompetensiya muammosi koʻplab mahalliy va xorijiy olimlarning ishlarida faol oʻrganilmoqda, Maqola boʻlajak fizika oʻqituvchisini kasbiy kompetensiyaning muhim tarkibiy qismi boʻlgan innovatsion taʼlim texnologiyalaridan foydalanib metodik kompetentligini rivojlantirishga bagʻishlagan.