TALABALARNING TEXNIK KOMPETENTLIGINI RIVOJLANTIRISH ASOSLARI - Xoliqova, Nargiza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada talabalarning texnik kompetentligi hamda fanlar gʻoyalariga asoslangan holda ijodiy faoliyatini rivojlantirishga yoʻnaltirilgan turli yondashuvlar haqida soʻz yuritiladi. Ixtisoslik fanlarni oʻqitishda taʼlim oluvchilarda ijodiy–texnologik tafakkur, texnologik qobiliyatlar majmui va shaxsiy sifatlar: ijtimoiy moslashuv, raqobatbardoshlik, kasbiy faoliyatga tayyorlikni rivojlantirish orqali texnologik, ekologik, iqtisodiy madaniyatni shakllantirishga yoʻnaltirilgan oʻqitish va tarbiyaning tashkiliy jarayoni muhim mezonlardan biri sanaladi.