QO’QON XONLARI SULOLASINING GENEOLOGIK TAHLILI - Esonov, Ziyodbek (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada Qo'qon xonlari sulolasining geneologik tahlili masalalari yortilgan. Asosiy e'tibor mazkur suloladagi xukmdorlarni shajaradagi xronologik davri, suloladagi o'rni, uni boshqaruvi davridagi tarixiy jarayonlarni ko'rsatib berishga qaratilgan. Sulola geneologiyasi tadqiqi xonlik tarixini yanada kengroq o'rganilishidagi o'rni to'g'risida fikr mulohazalar bildrilgan.