AFROSIYOB ARXEOLOGIK YODGORLIGINING O‘RGANILISH TARIXI - Ortiqov, Yosin; Ergasheva, Ra’no (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Samarqand viloyatidagi qadimiy manzilgohlardan biri hisoblangan Afrosiyob yodgorligining geografik o‘rni va arxeologik o‘rganilish tarixi tahlil qilingan. Ilk o‘rta asrlardagi rang-tasvir san’atining O‘rta Osiyo miqyosidagi rivoji Afrosiyob devoriy suratlarida namoyon bo‘lgan. So‘g‘d hukmdorlari va ularning turmush tarzi haqida ham ma’lumotlar berib o‘tilgan.