O‘ZBEKISTON RESPUBLIKASIDA EKSPORT VA IMPORT SALOHIYATI (NAMANGAN VILOYATI TAHLILIDA) - Zakirova, Gulnora; Madaminov, Abdulaziz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada import va eksport salohiyat tushunchalariga turli iqtisodchi olimlarning qarashlari va ularning nazariy jihatdan tahlili keltirilgan. O‘zbekistonning jahon xo‘jaligiga integratsiyalashuv jarayonida xalqaro savdoda ishtirok etishining ahamiyati yoritilgan. Unda ishlab chiqarishda nisbiy ustunlikka ega bo‘lgan tovar va xizmatlarni eksport qilishning foydalari, ya’ni resurslardan samarali foydalanish, aholi ehtiyojlarini to‘liqroq qondirish, ilm-fan va texnika yutuqlaridan foydalanish orqali ishlab chiqarish hajmini oshirish kabi omillar yoritilgan.