SAMARALI YONDASHUVLAR ORQALI IKKINCHI TILNI (SLA) O‘RGANISHDA PRAGMATIK KOMPETENTSIYANI OSHIRISH STRATEGIYALARI - Paluanova, Xalifa (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada ikkinchi tilni (SLA) o‘rganishda pragmatik kompetentsiyani oshirishning samarali strategiyalari ko‘rib chiqiladi. Asosiy yondashuvlar, jumladan, topshiriqlarga asoslangan ta’lim, aniq va yashirin o‘rganish, o‘quv jarayoniga sho‘ng‘ish, raqamli modellashtirish, ijtimoiy-madaniy o‘rganish va fikr-mulohaza mexanizmlari o‘quvchilarning muloqot qobiliyatiga ta’siri uchun baholanadi. Topilmalar shuni ko‘rsatadiki, aniq pragmatik ta’limni immersion, interaktiv va madaniy jihatdan sezgir amaliyotlar bilan birlashtirgan aralash ta’lim yondashuvi SLA-da optimal natijalarni beradi.