SURXONDARYO VILOYATI FITOTOPONIMLARINING STRUKTUR-GRAMMATIK TAHLILI - Baymuradova, Gulbaxar (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Surxondaryo viloyati fitotoponimlarini struktur-tuzilish va grammatik jihatidan tahlil qilish maqsad qilib olingan. Fitotoponimlarni lingvistik tahlil etish muayyan joylar bilan bog‘liq o‘simliklar nomlarini o‘rganish orqali joy nomlarining shakllanishi, kelib chiqishi va mintaqaviy xususiyatlarini aniqlashni o‘z ichiga olishi ta’kidlangan.