ABDUVALI QUTBIDDIN SHE’RIYATIDA POETIK OBRAZLAR TAHLILI - Quljanova, To‘lg‘anoy (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada Abduvali Qutbiddin she’riyati poetik tahlilga tortilgan. Shoir she’riyatidagi ramziylik, majoziylik va haqiqat masalasiga doir ayrim mulohazalar berilgan. Hozirgi zamon she’riyatida yangicha ruh va tasvirning paydo bo‘lishida shoir ijodining o‘rni hamda mumtoz an’analarga hamohang ma’rifiy- tasavvufiy g‘oyalar talqini yoritilgan.