AXBOROTGA BO‘LGAN INSON HUQUQLARINI TA’MINLASHNING RIVOJLANISH BOSQIСHLARI - Abdubannayev, Umidjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Maqolada muallif qadim dunyodan to hozirgi davrga qadar bo‘lgan muddatda axborotga bo‘lgan inson huquqlarini ta’minlashning rivojlanish bosqichlarini o‘rganib chiqib, uning rivojlanish tendensiyalarini tahlil asosida ishlab chiqqan. Shuningdek, ushbu tahlillar asosida muallif o‘zining juz’iy xulosalarini taqdim qilgan.