OLIY O’QUV YURTLARIDA TALABALARNI BAHOLASH SHAKLINI TAKOMILLASHTIRISH - Xusanova, Mohira (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Filologiya yo‘nalishida mutaxassislarning chet tilida kasbiy qobiliyatlarini oshirishga katta e’tibor qaratilmoqda. Fanga oid kompetensiyalarni rivojlantirishda ta’lim jarayoniga axborot-kommunikatsiya texnologiyalarini joriy qilishga doir innovatsion tadqiqotlar olib borilmoqda. Xorijiy tillarni o‘qitishda talabalarning kommunikativ kompetensiyalarini rivojlantirish lozim. Xorijiy til ko‘nikmalarining rivojlanish darajasini baholovchi texnologiyalarni ilmiy asoslangan holda takomillashtirish. Respublikamizda so‘nggi yillarda ingliz tilini chuqur o‘rganishga katta e’tibor qaratilmoqda. Zarur mutaxassisliklar bo‘yicha ta’lim olish va kadrlar malakasini oshirish ishlarini keng ko‘lamda yo‘lga qo‘yish lozim. Ta’lim berish jarayonining muhim tarkibiy qismlaridan biri o‘zlashtirilgan bilimlarni muntazam baholab borishdir. Ingliz tilini o‘qitishda talabalarning lingvistik kompetensiyalarini rivojlantirish. Chet tilida bilim maxsus tekshirilmaydi, chunki u ko‘nikma tarkibida o‘rganiladi. Til materialini o‘zlashtirishni va nutqiy malakalar rivojlanish xususiyatlarini hisobga olishi lozim.