TURIZM SOHASIDA KADRLAR TAYYORLASHDA AMALIYOT VA NAZARIYANING PEDAGOGIK UYG‘UNLIGI - Musirmanov, Shohboz (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada turizm sohasi uchun kadrlar tayyorlashda amaliyot va nazariyaning pedagogik uyg‘unligi masalasi o‘rganiladi. Turizm sohasi murakkab va ko‘p qirrali bo‘lib, ushbu soha mutaxassislari nafaqat nazariy bilimlarga, balki amaliy ko‘nikmalarga ham ega bo‘lishlari lozim. Ushbu jarayonda nazariya va amaliyotni uyg‘unlashtirish, o‘quvchilarga nazariy bilimlarni amaliy faoliyat bilan bog‘lab tushuntirishning samarali usullarini joriy etish muhim hisoblanadi.