O‘QITUVCHILARNI UZLUKSIZ KASBIY RIVOJLANTIRISHGA KOGNITIV-FUNKSIONAL YONDASHUV - Ibragimov, A’lamjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur ilmiy maqola o‘qituvchilarni uzluksiz kasbiy rivojlantirish jarayoniga kognitiv-funksional yondashuvni o‘rganishga bag‘ishlangan. Ushbu yondashuv o‘qituvchilarning kasbiy kompetensiyalarini chuqurlashtirish va ularning pedagogik faoliyatida zarur bo‘lgan bilimlarni samarali qo‘llashga xizmat qiladigan kognitiv jarayonlarni rivojlantirishga yo‘naltirilgan. Kognitiv va funksional omillarni uyg‘unlashtirish orqali o‘qituvchilarning bilimlari va ko‘nikmalarini uzluksiz ravishda yangilab borish, ularning pedagogik faoliyatini zamonaviy talablarga moslashtirish muhim omil hisoblanadi. Tadqiqotda kognitiv-funksional yondashuvning nazariy asoslari tahlil qilinib, uning o‘qituvch kasbiy rivojlanishidagi roli keng ko‘lamda yoritilgan. Shuningdek, bu yondashuv orqali o‘qituvchilarning malakasini oshirish jarayonlari samaradorligini oshirishga qaratilgan tavsiyalar berilgan.