SCIENCE XALQARO BAHOLASH TADQIQOTLARINING O’ZBEKISTONDA BIOLOGIYA O’QITUVCHILARINING TABIIY FANLAR SAVODXONLIGINI SHAKLLANTIRISHGA TA’SIRI - Siddiqova, Shahnoza (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqola PISA va TIMSS kabi xalqaro baholash tadqiqotlarining natijalari o‘zbekistondagi biologiya o‘qituvchilarining tabiiy fanlar savodxonligini shakllantirish strategiyalariga ta'sirini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Pedagoglarning tayyorgarliklariga zamonaviy yondashuvlar ko‘rib chiqiladi, ta'lim dasturlarini yaxshilash va o‘qitish sifatini oshirish bo‘yicha tavsiyalar taklif etiladi.