ATROF- MUHITNING YUQORI HARORATIDA MUSHAK FAOLIYATI - Ernazarov, G‘olibjon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqola atrof-muhitning yuqori harorati sharoitida mushak faoliyatiga ta’sir qiluvchi omillar va ularning fiziologik jarayonlarga ta’sirini о‘rganishga bag‘ishlanadi. Yuqori haroratda mushaklar faoliyatiga ta’sir etuvchi asosiy omillardan biri – termoregulyatsiya va energiya sarflanishidir. Tana haroratining oshib ketishi mushaklarda charchoqning tezroq paydo bо‘lishiga, ish qobiliyatining pasayishiga va mushaklar quvvatiga ta’sir kо‘rsatishi mumkin. Shuningdek, maqolada musbat va salbiy omillar hamda yuqori harorat sharoitida mushak faoliyatini yaxshilash yо‘llari tahlil qilingan.