QIZILQUMNING LANDSHAFTI VA TARIXIY GEOLOGIYASI - Muminov, Orifxuja (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Muallif ushbu maqolada qadim va oʻrta asrlarda Qizilqum sahrosi Xorazm vohasini va Quyi Zarafshon hududlarini qurshab olgan qismida antropogen omillarining atrof-muhitga bogʻliq holda rivojlanish bosqichi toʻgʻrisida maʼlumotlar bergan va oʻrganilish tarixiga qisqacha toʻxtab oʻtgan