ҚЎҒИРЧОҚ ЎЙИН ЭНГ ҚАДИМГИ НОМОДДИЙ МАДАНИЙ МЕРОС СИФАТИДА - Убайдуллаева, Моҳисадаф (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Мазкур мақолада қадимги санъат турларидан бўлмиш қўғирчоқ театри санъати ва аския санъатининг илдизлари бир-бири билан туташ эканлиги, санъатлар эволюцияси сабаб улар мустақил ҳолда турли санъатлар бўлиб ривожланганлигини далилловчи маълумотлар ўрин олган бўлиб, улар драматургияси ўртасидаги муштараклик ва фарқли жиҳатлар таҳлил қилинган.