YANGI OʻZBEKISTONDA KAMBAGʻALLIKNI QISQARTIRISH SOHASIDAGI AMALGA OSHIRILAYOTGAN CHORA-TADBIRLAR - Xoliqulov, Rustam (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada kambagʻallik va uni keltirib chiqaruvchi sabablar, oqibatlar, uning odamlar uchun salbiy taʼsirlari hamda uni qisqartirish borasida amalga oshirilayotgan ishlar haqida yozilgan. Kambagʻallik hozirda dunyo boʻylab koʻplab davlatlarning rivojlanishiga jiddiy toʻsiq boʻlayotgan muammolaridan biridir. Qashshoqlik, ayniqsa, bolalarning rivojlanishiga jiddiy salbiy taʼsir koʻrsatmoqda. Ogʻir sharoitda dunyoga kelayotgan chaqaloqlarning aksariyat qismi yashashning birinchi yilida vafot etmoqda va bu dunyo hamjamiyatini tashvishga solmoqda.