TALABALARDA FALSAFIY TAFAKKURNI SHAKLLANTIRISHNING DOLZARB MUAMMOLARI - Ismoilov, Maxamadixon (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Mazkur maqolada talabalarda falsafiy dunyoqarashni shakllantirishning dolzarb masalalari tahlil qilinadi. Falsafiy dunyoqarash, talabalar uchun nafaqat ilmiy va akademik bilimlarni oʻzlashtirish, balki hayotiy qarorlar qabul qilishda, ijtimoiy va madaniy qadriyatlarni anglashda ham muhim ahamiyatga ega. Maqolada falsafiy dunyoqarashni shakllantirishda duch kelinadigan asosiy muammolar, jumladan, talabalarning tanqidiy fikrlash qobiliyatini rivojlantirish, falsafiy bilimlarni oʻqitishning samarali metodlari, falsafa fanining amaliy ahamiyati va jamiyatdagi oʻrni muhokama qilinadi. Shuningdek, falsafiy taʼlimni modernizatsiya qilish, interaktiv oʻqitish usullarini qoʻllash va talabalarni global miqyosda oʻylashga yoʻnaltirish masalalari ham koʻrib chiqiladi. Maqolada taʼlim tizimining falsafiy taʼlimni yanada samarali va jozibador qilish uchun zarur choralar va innovatsion yondashuvlar taklif qilinadi.