YUSUF XOS XOJIB “QUTADGʻU BILIG” ASARIDA AXLOQ MASALASI - Abdullayeva, Marhabo (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Yusuf Xos Hojibning “Qutadgʻu bilig“ (“Baxt-saodatga yoʻllovchi bilim“) asari oʻrta asr adabiyoti, maʼnaviyati, tarixining bebaho va nodir namunasidir. Asarda oʻrta asr davrning maʼnaviy-axloqiy masalalari talqin qilingan. Asarda oilaviy hayot, turmush tarzi va tarbiya usullarini chuqur bilgan adibimiz mazkur muhim axloqiy muammolarini oʻziga xos tarzda falsafiy talqin qiladi. Inson hayotida axloq va odob nechogʻliq muhimligi badiiy timsollar talqinida va hayotiy misollar yordamida ochib berilgan.