ISLOHOTLAR JARAYONIDA MULKDORLAR QATLAMINING MILLIY ОʼZLIGINI ANGLASHINING OʻZIGA XOS JIHATLARI - Raxmankulov, Farxod (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada islohotlar jarayonida mulkdorlar qatlamining milliy oʻzligini anglashiga xos boʻlgan oʻziga xos jihatlar tahlil qilinadi. Mulkdorlar qatlamining shakllanishi, milliy manfaatlarga boʻlgan munosabatlari va ular orqali jamiyatning ijtimoiy-iqtisodiy rivojlanishi koʻrib chiqiladi. Maqola, asosan, milliy gʻurur va masʼuliyat hissining tadbirkorlik faoliyatidagi rolini aniqlashga qaratilgan. Muallif milliy oʻzlikni anglash jarayonini mulkdorlar uchun nafaqat iqtisodiy muvaffaqiyat, balki ijtimoiy masʼuliyat va jamiyat oldidagi burch sifatida ham yondashishni talab qilishini koʻrsatadi. Ushbu tadqiqot iqtisodiy islohotlar jarayonida milliy oʻzlikni anglashning milliy madaniyat, maʼnaviy qadriyatlar, va jamiyat taraqqiyotiga ijobiy taʼsirini oʻrganishda muhim ahamiyatga ega.