FEʼLNING SEMANTIK VA GRAMMATIK KATEGORIYALARIDAGI DARAJALANISHI: OʻZBEK VA INGLIZ TILLARI MISOLIDA - Otaboyeva, Mazmuna (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada feʼl soʼz turkumiga oid boʻlgan soʼzlar ishtirokida darajalanish qatorlari tuzish muammolari yoritilgan. Feʼl semantik kategoriyalari boʼyicha leksemalar tahlilga tortilib, izohli, sinonim va antonimlar lugʻatlaridan misollar keltirish orqali darajalanish qatorlari tuzilgan.