RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR SOHASIDAGI OʻZBEK VA INGLIZ TILLARIDAGI NEOLOGIZMLARNING YASALISH USULLARI VA QOʻLLANILISH XUSUSIYATLARI - Berdimurotova, Sevara (Ижтимоий-гуманитар фанларнинг долзарб муаммолари / Актуальные проблемы социально-гуманитарных наук / Actual Problems of Humanities and Social Sciences., 2024)
Ushbu maqolada raqamli texnologiyalar sohasidagi oʻzbek va ingliz tillaridagi neologizmlarning yasalish usullari va qoʻllanilish xususiyatlari tahlil qilingan. Tadqiqot natijasida ikkala tildagi neologizmlarning yasalish mexanizmlari, ularning oʻxshash va farqli jihatlari aniqlangan. Shuningdek, zamonaviy raqamli texnologiyalar sohasidagi terminlarning tilga singib borish jarayoni va uning lingvistik xususiyatlari oʻrganilgan.